Skip to main content Skip to footer

DYBBØL BANKE

På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet, og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.

Hold alle sanser åbne, når du bevæger dig ind på området, hvor lyden fra de buldrende kanoner blandede sig med skrigene fra de sårede soldater. Gå på opdagelse i den historisk korrekte skanse og kig ind i barakkerne i soldaterbyen bag fronten, hvor trætte unge mænd hvilede ud mellem de blodige kampe.

Resultatet af krigen i 1864 blev, at den multinationale danske helstat faldt fra hinanden. Danmark blev reduceret til en national småstat, men fik senere en del af Slesvig tilbage i form af Sønderjylland i 1920. Preussen blev til det ekspanderende tyske kejserrige, som siden gik under og blev til forbundsstaten Tyskland, som vi kender den i dag. Det er derfor et helt centralt kapitel i Europas historie, du finder her på historiecentret.

 


Dybbøl Banke 16
6400 Sønderborg

T: 74 48 90 00
E: iinfo@1864.dk
W: https://1864.dk/ 

Åbningstider

Åbningssæson kl. 10.00 – 17.00

1. apr. – 31. okt

I vinterperioden 1. november – 31. marts er historiecenteret lukket, men vi har en række særarrangementer i weekender og i hele vinterferien (uge 7). Se hvilke weekender og dagens program HER.

Lokation